1/4

2019

Residential 

building and Clinic

Gjakova

Private Investment

Architectural and Main Design 

The building is located adjacent to the Regional Hospital of Gjakova, in a residential neighborhood. It consists of clinic spaces at the ground floor and residential apartments above. The apartment block has a garage incorporated inside the building's basement. The functional matrix was organized based on the lot shape, contextual characteristics, and urban plan parameters anticipated for this zone. Another variable of the architectural design was the apartment typology based on collective living spaces standards and clients' requests, creating healthy and inspiring living spaces. Similarly, clinic spaces are spacious and designed based on the standards regarding this usage and clients' requests.

The external expression of the building is a reflection of the interior functionalities, in conformity with the surrounding area. Materials used in this project create a humble expression of the facade in relation with the suburban context with a game of grayscale and sharp, green color to create contrasts and volumetric accent. Large balconies create comfortable open spaces, enhancing the vivid relation between indoor and outdoor environments.

2500 m2